Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Ki kedveli a szerencsejátékot???

Kategória: ,

Ha te is köztük vagy akkor életedben legalább egyszer biztosan el kell töltened néhány napot Las Vegas-ban! Lássuk mit tudunk erről a csodás városról...

Las Vegas az amerikai Nevada állam legnépesebb városa, Clark megye székhelye, és egyben a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja. Mint ahogy beceneve („A világ szórakoztató központja”) is jelzi, a város otthont ad rengeteg kaszinónak, és ehhez kapcsolódó szórakoztatási egységnek. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államok 28. legnépesebb városa, mintegy 599 087 becsült lakossal, de elővárosaival együtt a Las Vegas-i agglomerációs körzetnek, amely egész Clark megyét magába foglalja, 1 986 146 lakója van.

A város éghajlata pontosan beilleszkedik a környező Mojave-sivatag klímájához, így a városban szinte egész évben süt a nap: 365-ből 293 napsütéses nap. A nyár Vegasban júniustól szeptemberig tart, és nagyon forró: nappal 32-40 °C, éjszaka 18-26 °C között van a hőmérséklet, nagyon kevés, mintegy 10%-os nedvességgel. A telek nagyon rövidek, általában a hőmérséklet ilyenkor 3-17 °C között mozog, és nagyon nagyon ritkán esik 0 °C alá. A hóesés is igen-igen ritka jelenség Las Vegasban, de volt már rá példa. A csapadékmennyiség átlagosan egy évben 114 mm, és ennek nagy része télen esik, de nyáron is van néhány kisebb esőzés.

Las Vegas legfontosabb látnivalói a kaszinók. Ezeknek nagy része a híres Las Vegas Sugárúton vannak. Ezen kaszinó-hotelek nagy része masszív épületek, rengeteg vendégszobával és óriási kaszinótermekkel.

 

A kaszinók közül a legnagyobbak:
-MGM Grand
-The Mirage
-Bellagio
-Paris
-New York-New York
-Caesars Palace
-Excalibur
-Venetian
-Tropicana
-Palms
-Four Queens
-Luxor

Vissza a hírekhez